Više od igre 26.5. u 20:00h na Klasik TV-u!

Kultna serija hitmejkera Zdravka Šotre “Više od igre” prikazat će se na Klasik TV-u u svibnju kao svojevrstan uvod u predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo.

Serija prikazuje život građanske klase u izmišljenom gradiću Gradini, uoči početka Drugog svjetskog rata. Tematska okosnica radnje je neprestano rivalstvo između dva nogometna kluba "Građanskog" i “Radničkog”. Glavni junak serije je Danilo Živić (Petar Božović), mladi nogometaš “Radničkog” i politički aktivist, a kroz devet epizoda provlači se i čitav niz drugih likova poput vlasnika kina Miroslava Ilića Gulivera, apotekara Belog, načelnika Vasića i drugih. Zapažene uloge u seriji ostvarili su neki od velikana glumišta, među kojima se posebno ističu Nikola Simić, Pavle Vuisić i Zoran Radmilović.

Scenarij je napisao književnik Slobodan Stojanović, koji je u vrijeme snimanja obrazložio da se kroz priču o nogometu u seriji prati politički, ekonomski i povijesni razvoj grada. Režiju potpisuje Zdravko Šotra, koji stoji iza kino hitova kao što su Zona Zamfirova ili Pljačka Trećeg rajha.
 Među kuriozitetima sa snimanja ističe se podatak da je glumac Voja Brajović za ulogu nogometaša Becića trenirao zajedno sa tada slavnim nogometašima “Zvezde” Zoranom Filipovićem i Dragoslavom Šekularcem.

Redatelj: Zdravko Šotra

Uloge: Petar Božović, Ljiljana Dragutinović, Nikola Simić, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović

TV raspored

12.07.2018.