22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival

Karlovac u rujnu postaje središte srednjoškolskog filma - 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival održat će se od 12. do 16. rujna u gradu na četiri rijeke.  

A pored natjecateljskog programa, sve zainteresirane uskoro očekuje i izuzetno bogat popratni program za sve uzraste. Važno je naglasiti i da će večernji program biti održan na najljepšim, redom nekonvencionalnim kino lokacijama: obalama Korane, Mrežnice, Dobre i Kupe. Naime, osim u Karlovcu (Korana), ove godine družit ćemo se i u Dugoj Resi (Mrežnica), ali i otkriti stare utvrde Karlovačke županije – dvorac Novigrad na Dobri i Stari grad Ozalj (Kupa).

Jedan od popratnih programa, "Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?" uključuje danas priznate autore i autorice koji su svoj filmski put i uspjeh započeli upravo na Filmskoj reviji mladeži (ili pak na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece) - ove godine kao nekadašnje laureate Revije predstavit ćemo redatelje Čejen Černić i Gorana Ribarića.

Pored toga, program "Najbolje iz dječje filmske kuhinje" ukazuje nam na one autore i autorice koji su svoj filmski uspjeh ostvarili još prije srednjoškolske dobi.

 

TV raspored

30.05.2018.