Bezbrižno ljeto uz Klasik TV: Maraton laganih filmova za svaku priliku i raspoloženje

Sinopsis

Zabilježite si 23. srpnja u svojim kalendarima, jer željet ćete ovu subotu provesti uz pet lakih komada po izboru Klasik TV-a: pet filmova od kojih će sigurno barem jedan biti po vašem ukusu!

Maraton otvaramo filmom Balkan ekspres u 20:55 - najveće glumačke legende na okupu! Grupa šarmantnih glazbenika, koji su zapravo sitni prevaranti i lopovi, pokušat će na sve načine zaraditi novac tijekom Drugog svjetskog rata. U trenutku kada postanu pomoćnici partizana, njihovi će se ciljevi promijeniti - sada treba sačuvati živu glavu!

Odmah nakon toga, od 22:40, slijedi nastavak, Balkan ekspres 2! Našim junacima sada jedino preostaje da pobjegnu u drugi kraj zemlje. Skrivaju se u Salonu Marlen, pritom zaboravljajući da su javne kuće tijekom ratnih vremena bile idealno mjesto za špijunažu. Umjesto da odahnu, naći će se u nizu tragikomičnih situacija.

Malo iza ponoći prikazujemo još jednu komediju!  Film „Ortaci“ priča priču mladog studenta iz provincije, koji dolazi u veliki grad, ali ga dočekuje besparica. Zato je prinuđen upetljati se u niz mutnih radnji, na rubu i s one strane zakona. Radoša Bajića i ekipu gledamo od 00:20h!

Kasniji sati rezervirani su za nešto provokativnije teme! Film koji je iz više razloga uzburkao tadašnju filmsku javnost - Maškarada može se okarakterizirati kao prvi film na slovenskom jeziku koji je imao eksplicitan homoseksualni sadržaj. Nastao u jeku seksualne revolucije, film je pokušao razbiti mnoge tabue, pa je dobio i nadimak „najdrskijeg slovenskog filma“. Nećemo vam otkriti radnju, umjesto toga pozivamo vas da budete uz Klasik TV od 1:45h!

Ima li još budnih? Ovaj maraton zatvaramo s ostvarenjem „Krvopijci“ i njegovom neobičnom kombinacijom žanrova - horora i komedije. Priča prati vampira koji luta zagrebačkim ulicama i napada usamljene žene. U pitanju je nesvakidašnji film s naših prostora, koji dobro balansira između komičnog i jezivog, pa je filmska zabava zajamčena! Vidimo se od 3:20h!

Ljeto je ljepše uz Klasik TV - kao i uvijek, spremamo filmska iznenađenja, kao i filmska osvježenja!

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje