Binđanje Kamiondžija na Klasik TV-u!

Sinopsis

U subotu i nedjelju 13. i 14.7. od 18h ponovno binđamo kultne Kamiondžije! Svih 17 epizoda legendarne serije s Pavlom Vuisićem i Miodragom Petrovićem u glavnim ulogama.

Za one koji ne znaju, binđanje je relativno nov pojam za maratonsko uživanje u serijama i filmovima koje je zadnjih godina popularizirano kod mlađih generacija. Udobno se smjestite i neka binđanje počne!

Za one koji nisu upoznati sa serijom, Paja i Jare dvojica su prijatelja, vozači hladnjače koji odbijaju otiči na doškolovanje kako bi stekli nužne kvalifikacije, nego radije napuste svoj dosadašnji posao. Postaju privatni autoprijevoznici, ali ubrzo shvate da im je zapravo bilo puno bolje na prethodnom radnom mjestu. Odluče zajedničkim snagama upisati i položiti doškolovanje kako bi se mogli vratiti u tvrtku iz koje su otišli... Paja i Jare pošteni su, simpatični i dobroćudni, no svakodnevno na svojim putešestvijama susreću različite ljude s kojima ulaze u različite situacije, koje na kraju dobro završe jer Paju i Jareta uvijek na kraju izvuče njihovo veliko prijateljstvo.

Kamiondžije su bile vrlo popularna serija, prvi put prikazana još 1973. godine. Glavne uloge tumače dva legendarna glumca: Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vuisić, dok je scenarij napisao Gordan Mihić. Serija je bila toliko omiljena kod publike, unatoč tome što je snimana crno-bijelom tehnikom, da je prema njoj nastao i film Paja i Jare, a deset godina kasnije, 1983. godine, snimljen je i nastavak Kamiondžije 2. Serija je nastala nadahnuta istinitim događajima i Mihićevim poznanstvom sa vozačem kamiona koji mu je ispričao kako se nije mogao školovati u mjestu u kojem je živio pa je otišao Bosnu.

Redatelj

Milo Đukanović

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje