Binđanje Vrućeg vetra na Klasik TV-u

Sinopsis

U subotu i nedjelju 13. i 14.4. od 18h donosimo vam četvrto izdanje Binđanja na Klasik TV-u. Ovaj put binđat ćemo kultnu seriju Aleksandra Đorđevića – Vruć vetar!

Za one koji ne znaju, binđanje je relativno nov pojam za maratonsko uživanje u serijama i filmovima koje je zadnjih godina popularizirano kod mlađih generacija. Stoga, obucite kućni ogrtač i tople čarape, pripremite kokice i zavalite se u naslonjač.

Kultna serija o životnom putu Borivoja Šurdilovića „Šurde“, u nezaboravnoj interpretaciji Ljubiše Samardžića, simpatičnog lukavca koji od neuglednog brijača postaje imućni frizer.  

Šurda, punim imenom Borivoje Šurdilović čovjek je u 30-ima koji iz malog mjesta Vlasotinca dolazi u Beograd u potrazi za poslom i boljim životom. U Beogradu živi u kućici s bakom i stricem, a zaposli se kao brijač u lokalnoj brijačnici čiji je postao vlasnik. Međutim, posao mu nikako ne odgovara, pa proda brijačnicu kako bi kupio auto i postao taksista. No, ni u tom poslu nije uspješan, pa ponukan pričama prijatelja, „svjetskog čovjeka“ Slobodana Mihajlovića Bobe, odluči sreću potražiti u Njemačkoj kao gastarbajter.

U seriji glume i Vesna Čipčić, Bora Todorović, Miodrag Petrović Čkalja, dok je završnu pjesmu serije „A sad adio“ izveo legendarni Oliver Dragojević. Skladatelj Vojkan Borisavljević otkriva da je pjesma nastala za samo 30 sekundi, dok je na putu za Dubrovnik čekao taksi za aerodrom.

Seriju su u Mađarskoj proglasili najboljom serijom svih vremena, a Ljubišu Samardžića je sredinom osamdesetih na Nep stadionu u Budimpešti dočekalo 100.000 ljudi te je proglašen najboljim glumcem, dok je u Rimu 1983. dobio svoje najveće glumačko priznanje – proglašen je glumcem godine. Kaže da će rad na seriji zauvijek pamtiti. Neke od najpopularnijih replika iz serije bile su kad je izgovarao “Leeeleee” i “Ne mogu da se dignem dok mi ne sprčkaš kafu.”

Serija je snimljena za samo osam mjeseci, a scenarij je napisao Siniša Pavić, po svom istoimenom romanu, u suradnji s Ljiljanom Pavić. 10 epizoda serije premijerno su emitirane u periodu od 6. Siječnja do 10. siječnja 1980. godine.

Podsjećamo, svih deset epizoda Vrućeg vetra moći ćete pogledati za vikend, prvih pet u subotu, 13.4., a ostalih pet u nedjelju, 14.4. od 18h samo na Klasik TV-u!

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje