Ciklus Bora Todorović

Sinopsis

Novu godinu na Klasik TV-u počinjemo ciklusom filmova legendarnog Bore Todorovića. Svakoga ponedjeljka u večernjem terminu opustite se uz dobro poznate naslove.

1. Balkan ekspres | PON, 4. 1. u 21:25 | 1983.

Posljednji dani mira u Srbiji, pred travanjski slom 1941. Grupa sitnih lopova luta prerušena u glazbeni sastav "Balkan ekspres". Jedina briga ovih džeparoša je kako sačuvati glave na vjetrometini prvih ratnih strahota. Ljudi sa dna, u tom strašnom i nemilosrdnom vremenu, izrastaju iz svojih do tada beznačajnih sudbina i postaju heroji jedne epohe. Film je režirao Branko Baletić, a glavne uloge igraju Dragan Nikolić, Bora Todorović i Tanja Bošković.


2. Balkan ekspres 2 | PON, 11. 1. u 21:30 | 1988.

Nastavak priče o simpatičnim muzičarima dugih prstiju i družini koja čak i u mutnim ratnim vremenima svoje glazbene nastupe potpomaže brojnim krađama. Režirali su ga Aleksandar Đorđević i Predrag Antonijević. U glavnim su ulogama Aleksandar Berček, Anica Dobra, Bogdan Diklić i Bora Todorović.


3. Sveti Georgije ubiva aždahu | PON, 18. 1. u 21:35 | 2009.

U južnom Banatu, kraj parka Deliblatska peščara Srđan Dragojević snima film “Sveti Georgije ubiva aždahu” po dramskom komadu Dušana Kovačevića. Budžet filma iznosi čak pet milijuna eura po čemu se radi o najskupljem srpskom filmu (u koprodukciji s BiH i Bugarskom) ikad snimljenom. Film je nagrađen za umjetnički doprinos na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu, a u glavnim su ulogama Lazar Ristovski, Dragan Nikolić i Nataša Janjić.


4. Koraci kroz magle | PON, 25. 1. u 22:15 | 1967.

Analizirajući vlastiti neuspjeh, SSSS-ovski kapetan dalekozorom prati napore preživjelih partizana da se priključe svojoj brigadi, i, konačno, shvaća da je tajna svih njegovih neuspjeha - moral, ta nepoznata snaga protivnika. Žoržu Skriginu ovo je bio posljednji igrani film koji je režirao, a u glavnim ulogama gledamo Huseina Čokića, Boru Todorovića, Milana Srdoča i Voju Mirića.

Ciklus se nastavlja i u veljači filmovima Ko to tamo peva, O pokojniku sve najlepše, Nacionalna klasa i Stići pre svitanja.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje