Ciklus filmova Lude Godine

Sinopsis

29. travnja završava ciklus filmova iz serijala Lude godine u režiji hitmejkera Zorana Čalića. Dragomir Bojanić Gidra, Marko Todorović i Nikola Kojo lica su popularnog serijala kojeg kritika nikada nije voljela ali ih je publika uvijek rado gledala. Serijal Lude godine bio je iznimno popularan 80-ih, a gledao se čak i u zemljama Istočne Europe.

25.2. u 20:25h, Lude godine

Neupućeni u pravu prirodu muško ženskih odnosa, dvoje mladih, mladić iz ruralne i djevojka iz urbane obitelji se zaljubljuju. Međutim, zbog svoje ljubavi dolaze u sukob sa patrijarhalnim shvaćanjima u kući, školi, na ulici… Problemi postaju još veći kada djevojka ostane u drugom stanju.

Prvi dio urnebesnog kultnog serijala Zorana Čalića „Lude godine“ poznatijeg pod nazivom „Žikina dinastija“. Prvi dio serijala nešto je ozbiljnijeg tona od ostalih filmova i uvelike se bavi socijalnom slikom tadašnje države.

4.3. u 20:40h, Došlo doba da se ljubav proba

Završavajući srednju školu, mladić i djevojka nastavljaju ljubav rođenu mnogo ranije u tim istim školskim klupama. Međutim, dolazi do sukoba njihovih porodica: jedni su za svadbeni završetak romantične veze njihove djece, dok su drugi za to da tu vezu prekinu. Priča o sukobu generacija, ali i o životnom dobu u kojem mladalačke ljubavi neminovno prolaze kroz mnoga iskušenja.

11.3. u 20:45h, Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi

Dok Marija i Boba, nastavljajući svoju ljubav, provode ljeto na omladinskoj radnoj akciji, njihove roditelje hvataju "lude godine" i "seksualna revolucija". Vrhunac nastaje kada se u život tate Žike, Bobinog oca, poslije kratkog flerta sa Marijinom majkom, umiješaju dvije mlade Njemice. Doznavši za to, Marija i Boba nastoje urazumiti svoje "zabludjele" roditelje i vratiti ih na pravo mjesto.

18.3. u 20:40h, Kakav deda, takav unuk

Boba i Marija su zaposleni, imaju stan i sina i naizgled je sve u redu. Ali, dok su oni zauzeti svakodnevnim brigama, njihovog sina čuvaju djedovi i tu nastaju problemi. Njegov otac želi da unuka oblikuje po svojoj mjeri, a njen otac želi mu pružiti klasično obrazovanje: glazbu, jezike, itd. Zbog toga dolazi do niza sukoba i komičnih situacija.

25.3. u 20:15h, Idi mi, dođi mi

Marija i Boba se useljavaju u stan i kad su riješili materijalne probleme dolazi do krize u njihovom braku. Zahvaćeni potrošačkom groznicom zapostavljaju jedno drugo pa i dijete. Uz sve to, deda Žika i deda Milan uporno se miješaju u njihov život.

1.4. u 20:40h, Šta se zgodi kad se ljubav rodi

Unuk Miša se zaljubljuje u mladu Ruskinju koja se tada nalazi u Beogradu. Međutim, njeni roditelji ne dozvoljavaju tu vezu. Zato odlaze nazad u Moskvu. Ali, djedovi Žika i Milan podržavaju njihovu ljubav. Dolazi do niza komičnih situacija.

8.4. u 20:30h, Žikina dinastija

Miša je tinejdžer kojeg više interesira sviranje violine nego udvaranje djevojkama. Dva djeda, Žika i Milan, zabrinuti su da im unuk ne postane "kao mladi Karington" iz "Dinastije", serije koju vole gledati. Zato ga planiraju bolje upoznati sa zgodnom kućnom pomoćnicom.

15.4. u 21h, Druga Žikina dinastija

Deda Žika i deda Milan saznaju da je njihov unuk Miša potpuno poludio za djevojkama i seksom. Pošto je Žika u njegovoj dinastiji već imao pradjeda ludog Milojka manijaka odlučuju zatražiti pomoć od doktora Nedeljkovića. On im savjetuje da Mišu pošalju na selo da radi i da tamo troši snagu. Međutim, kada odu na selo, dolazi do niza komičnih situacija i na kraju Milan i Žika završe u bolnici.

22.4. u 20:25h, Sulude godine

Nakon saobraćajne nesreće Žika i Milan završe u bolnici koja je pretrpana i u neredu. Za prinudnog upravitelja postavljen je doktor Nedeljković. Žika i Milan zaključuju da je najbolje da se počnu praviti ludi kako bi se izvukli iz ludila koje ih okružuje. Pridružuju im se ludi dirigent i seljak Rajko kojeg je nevjesta otrovala.

29.4. u 20:25h, Žikina ženidba

U posljednjem dijelu čuvene sage o doživljajima dvojice prijatelja, Milan je odlučio pomoći Žiki i unijeti malo promjene u njegov život. Odlučio ga je oženiti! Da bi došli do odgovarajuće kandidatkinje stavili su oglas u svim domaćim, ali i stranim novinama. Od Slovenije pa sve do Brazila, ponude na VHS kazetama neprestano stižu, a kako Žika ne bi pogriješio u izboru, Milan nesebično pomaže u eliminiranju bračnih ponuda.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje