Ciklus filmova Zabranjeni bez zabrane

Sinopsis

U nedjelju, 29.3. u 22:30, kreće novi ciklus na Klasik TV-u pod nazivom „Zabranjeni bez zabrane“. Riječ je o dokumentarnom serijalu „Zabranjeni“ koji tematizira okolnosti "zabrane" brojnih filmova snimljenih u Jugoslaviji, a nakon svake epizode serijala emitirat će se po jedan film koji je imao takva iskustva „zabrana“. Zabrane su pod navodnicima jer je svega jedan film službano zabranjen (Grad), dok su ostali na kojekakve načine bili sprečavani da dođu do publike.

Prvi film u ciklusu, a također i jedini koji je službeno zabranjen, drama je koja govori o tankoj granici između depresije i melankolije – „Grad“. 5.4. u 23:45 emitirat ćemo poslijeratnu dramu „Zaseda“ u kojoj pratimo životni put mladića čijeg su oca ubili Talijani.

Od svih filmova u ciklusu najgore je prošao film "Plastični Isus" kojeg ćemo moći pogledati 12.4. u 23:30, a čiji je autor, Lazar Stojanović, zbog filma završio u zatvoru.

Kako se serijal bavi isključivo srpskom kinematografijom, u ciklus je dodan i jedan hrvatski film koji je desetljećima bio bunkeriran, „Ciguli miguli“, na programu 19.4. u 00:05.

Posljednji film u ciklusu emitirat će se 26.4. i radi se o naslovu „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“. Film opisuje velika povijesna zbivanja za vrijeme revolucije 1945., zajedno za nacionalnim oslobođenjem, sve iz perspektive jednog dječaka.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje