Comedy Klasik Show - 7. i 8. epizoda

Sinopsis

Ove subote i nedjelje u 23h na Klasik TV-u, u sedmoj i osmoj epizodi Comedy Klasik Showa, predstavit će nam se dvoje novih komičara u stand up dijelu showa. Ponovno se radi o komičarima koji dolaze izvan Hrvatske. Zapravo, da budemo precizniji, rodom su iz BiH, ali već dugo žive i rade u Hrvatskoj.

Miranda Lončar za sebe kaže da je samostalna: sama, stalno. Od početka bavljenja stand up komedijom 2007. godine Miranda je odradila pozamašan broj nastupa. Obišla je cijelu regiju, od Ljubljane preko Sarajeva do Beograda, a može se pohvaliti i nastupima u Londonu, Budimpešti, Zürichu.

Rođena Mostarka u svojem je gradu ostavila komičarski utisak. Nakon što je pokrenula lokalnu stand up scenu, prepustila ju je novoj generaciji komičara koji je sada paze i maze, a ona je došla, pogađate, u Zagreb. Mirandin stand up nastup gledat ćemo u sedmoj epizodi, u subotu u 23h na Klasik TV-u, kada će nam svima otkriti tko je 'pravi' krivac za rat u Bosni i Hercegovini.

Miranda Lončar

Odmah nakon Mirande, u istoj epizodi, na pozornici će nas nasmijavati Vlatka Mifka i Tin Sedlar, u improv igri 'Rečenice'. Prije same igre publika će na papiriće napisati rečenice koje im u tom trenu padnu na pamet, sve rečenice će se skupiti u šešir iz kojeg će Vlatka i Tin izvući po tri te ih uključiti u samu igru kad će misliti da im odgovara, ne znajući pritom što će pročitati. Publika će im, osim rečenica, zadati i temu igre, odnosno situaciju u kojoj će se komičari naći – ovog puta Vlatka će biti kipar, a Tin model.

U nedjelju, u 8. epizodi Comedy Klasik Showa, Marko Dejanović za nas će analizirati, secirati i odavati poštovanje pojedinim psovkama, pa ćete tako imati priliku naučiti kako se psuje na sjeveru, a kako na jugu Europe. Marko je rođen 1982. u Banja Luci. Živi većinu života u Zagrebu.

Humor mu nije za svakoga.  Nije za vas ako ste osoba kojoj u titlu “hebiga” smeta ovo “ebi”, a ne ono “h”, neće vas zabaviti ako smatrate da “o nekim stvarima” nije ok pričati javno (ili uopće) te neće biti vaša “šalica čaja” ako “ono dole” zovete “ono dole”. Sklon je šokiranju, analiziranju, pretjeranom analiziranju… često priča o vlastitim nedostatcima, bilo duševnim, bilo fizičkim (ima komplekse zbog debljine – ako ga vidite, recite mu da je smršavio, čak i ako ga vidite prvi put u životu, nema veze).

Stand up komedijom bavi se od 2014., a osim stand upom, Marko se bavi pisanjem kratkih priča i romana. Prvu knjigu, zbirku kratkih priča “Belzebubov notes” objavio je 2011., a roman “Karte, molim!” 2015. godine. Hrvatsko društvo pisaca nagradilo je “Karte, molim!” 2015. nagradom Janko Polić Kamov. 2016. je objavio knjigu priča “Van brloga”. Kako bi rekli u TV prodaji: Ali to nije sve. Do 2014. surađivao je s portalom NewsBar kao autor članaka, urednik portala i scenarist skečeva. Član je Hrvatskog društva pisaca, alumni Akademije za politički razvoj i simpatizer Fronte za oslobođenje vrtnih patuljaka.

Marko Dejanović

Marina Orsag, Vlatka Mifka, Tin Sedlar i Goran Vinčić će vas u nedjelju počastiti još jednim svojim talentom – pjevanjem! Naime, sva četiri člana improv ekipe igrat će igru 'Muzički kaladont'. Publika treba reći jednu domaću, regionalnu pjesmu koju će prvi komičar početi pjevati. Nasumično izabrana osoba iz publike dobit će zvonce koje će udariti dok komičar pjeva. Čim čuje zvonce, komičar prestaje pjevati. Komičar koji je idući na redu kreće pjevati drugu pjesmu, ali nastavno na riječ na kojoj je prethodni komičar stao. Igra se na ispadanje.

Comedy Klasik Show gledajte svake subote i nedjelje u 23h samo na Klasik TV-u! Ako niste sigurni da imate Klasik TV, prođite kroz programe ili provjerite na ovom linku.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje