Dobar, loš, zao

Kako je jedan vestern prikazao akciju na način na koji do tada još nije bila viđena: Dobar, loš, zao premijerno na Klasik TV-u!
Sinopsis

Uvjerljivo najutjecajniji vestern ikada snimljen, predstavlja impresivnu mješavinu mita i realizma. Posljednji dio trilogije Sergia Leonea, vrhunac je njegove spaghetti-vestern ere.

Film je snimljen 1966. godine, a kao i za prethodna dva, Leone je za lokacije koristio dijelove Španjolske i ponovo je angažirao svog omiljenog glumca, Clinta Eastwooda.

Trosatno ostvarenje koje je ubrzo prozvano remek-djelom, je istinski predstavnik žanra i odlično ističe Leoneov osjećaj za napetost, likove i priču.

Svoj naslov film duguje parafraziranju tri tipična lika iz priča o Divljem zapadu, iako je Leone sam istaknuo da podjela na dobro i zlo ne postoji - ovdje sve zavisi od sreće.

Iako priča objedinjuje sve elemente vesterna, oni su prilično moderno posloženi. Film tako obiluje cinizmom, stripovskom karakterizacijom, igranjem sa zvukom i dijalozima što ga čini ostvarenjem koje je ispred svog vremena.

Dobar je Blondi, revolveraš s osobnim osjećajem strasti. Loš je Angel Eye, ubojica kojemu nijedna meta ne može pobjeći. Zao je Tuco, meksički bandit koji vodi računa samo o sebi. Njih trojica su u potrazi za 200 tisuća dolara i neće dozvoliti da im se išta nađe na putu, pa ni frakcije građanskog rata.

Ne propustite spektakl “Dobar, loš, zao”  koji je na programu 6. svibnja od 20:55 h premijerno na Klasik TV-u!

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje