Dogodilo se na današnji dan

U Beogradu 1963. godine u dvorištu okruženom zgradama, jedna skupina mladih ljudi drugačijih pozadina i socijalnog statusa, ali sa sličnim pogledom na ljubav i samopotvrđivanje, provode vrijeme zajedno.
Sinopsis

Priča je smještena u tipično beogradsko dvorište negdje u proljeće 1963. godine. U jednu trošnu kućicu, odnosno šupu dolazi Bajra (Žarko Laušević) sa svojim mlađim bratom Grecom (Marko Ratić), a ubrzo im se pridružuje i skitnica Maleš (Srđan Todorović). Bajra se druži s Kaćom (Marica Vuletić), djevojkom iz klasične građanske obitelji lažnih moralista čije je osobine i sama poprimila. 

U okolnim zgradama žive Staljin i Milesa (Zoran Cvijanović i Vesna Trivalić), čiji su očevi (Dragan Zarić i Josif Tatić) bili na potpuno suprotnim stranama tijekom rezolucije Informbiroa, što je rezultiralo netrpeljivošću s obje strane, kao i Alka i Uski (Olja Bećković i Nebojša Bakočević), blizanci koji borave kod tetke jer im je majka u zatvoru. 

Ukratko, priča se vrti oko njihovih međusobnih odnosa koji su isprepleteni društvenim događajima poput Dana mladosti i radnih akcija, i uopće politički obojenim okruženjem u kojem žive.

Redatelj

Miroslav Lekić

Žanr

drama

Godina proizvodnje

1987

Glumci

Žarko Laušević, Srđan Todorović, Olja Bećković, Zoran Cvijanović, Nebojša Bakočević

Trajanje

99'