Imam dvije mame i dva tate

Prije no što će snimiti svoj antologijski film Tko pjeva zlo ne misli i nakon trinaestogodišnje redateljske pauze, slavni redatelj Krešo Golik režirao je još jednu sjajnu urbanu komediju o malograđanskome mentalitetu, Imam dvije mame i dva tate. Golikov duhovit i inteligentan film bavi se i danas aktualnom tematikom složenih obiteljskih odnosa kao posljedice razvoda brakova.
Sinopsis

Poslije razvoda, bivši supružnici osnovali su nove bračne zajednice, pri čemu je stariji sin, tinejdžer Zoran, ostao živjeti s ocem i njegovom novom, mladom i atraktivnom suprugom koja je netom rodila djevojčicu Đuricu, dok je mlađi, desetogodišnji Đuro ostao s majkom, koja u braku s drugim mužem flautistom ima sinčića Draška. Svake nedjelje Zoran odlazi na ručak k novoj obitelji svoje majke, a Đuro novoj očevoj obitelji. Dvije obitelji tako su međusobno povezane, a Đuro će uskoro shvatiti da ih još štošta veže.

Na Pulskom festivalu Imam dvije mame i dva tate nagrađen je Srebrnom arenom te Zlatnim arenama za najbolju glumicu Miji Oremović i fotografiju Ivici Rajkoviću. U filmu je ulogom malog Đure kao dijete debitirao danas poznati pjevač Davor Radolfi. 

 

 

Redatelj

Krešo Golik

Žanr

drama

Godina proizvodnje

1968

Glumci

Davor Radolfi, Mia Oremović, Relja Bašić, Fabijan Šovagović, Vera Čukić, Tomica Žganec, Igor Galo, Matea Bogdanović, Zlatko Kauzlarić-Atač

Trajanje

89'