Jedna od najpopularnijih dječjih serija ponovno na Klasik TV-u

Snimljena prije gotovo četrdeset godina, dječja serija “Jelenko” očarala je brojne generacije djece i odraslih, koji se uvijek rado sjećaju Jelenka medenka. Bez obzira na broj godina koji je prošao od kada je serija prvi put emitirana, njezina popularnost ne jenjava. Stoga, od 8. do 20. rujna, svaki dan, u 20:00 krećemo s njezinim prikazivanjem!
Sinopsis

Dinamična i vrlo slikovita radnja serije, smještena u gorske predjele, kroz 13 epizoda govori o avanturama djece koji spašavaju malo lane koje je ostalo bez majke te pokušavaju otkriti tko je krivolovac. Serija, s možemo reći i, kriminalističkim elementima, u prvi plan ističe hrabrost djece, njihove zgode i nezgode koje su prikazane navrlo živopisan, zanimljiv i duhovit način.

Lane koje odrasta u jelena, dvojica simpatičnih "negativaca", opasan krivolovac, prve dječje ljubavi i obiteljski odnosi – sve su to elementi kultne serije koju s istim zanimanjem prate djeca i odrasli.

Bez uljepšavanja prikazanje i težak život na selu, u planinama, a to je dodatno naglašeno kroz kadrove planinskog pejzaža, od planina prekrivenih snijegom do šumskog zelenila. Serija je snimana većim dijelom u Sloveniji na Bledu i Kranjskoj Gori, a neke scene i u Gorskom Kotaru.

Autori kultne serije, koja je prvi put prikazana na tadašnjoj Televiziji Zagreb 1981. godine, bili su Maja i Obrad Gluščević (redatelji kultnih filmova Vuk samotnjak, Kapetan Mikula Mali), a malo je poznato da je glazbu za seriju radio legendarni Arsen Dedić.

40 godina kasnije, mlade generacije ponovno imaju priliku uživati u seriji koja se smatra vrhuncem hrvatske dječje TV produkcije i to samo ovoga rujna na Klasik TV-u.

 

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje