Klasik TV novogodišnji maraton

Sinopsis

Na staru godinu, 31.12.2019. u podne počinje najduži filmski maraton koji je ikad prikazan na Klasik TV kanalu. Čak četrdeset sati najboljih, najpopularnijih domaćih filmova, bez pauze i bez reklama za vrijeme filma, trajat će do četvrtka, 2.1. u 4:20 ujutro.

Filmovi uz koje ste odrasli, uz koje možda i dalje odrastate ili uz koje odrastaju i vaša djeca. Filmovi koje uvijek gledate iznova s obitelji, boljom polovicom, prijateljima, a možda i sami – jer se uz njih ne osjećate usamljeno. Legendarne priče koje su postale dio svakodnevice, priče koje su uvijek smiješne kad ih ponovno prepričavate. Likovi uz koje se istinski vežete, do kojih vam je stalo i koji su vam vječno urezani u sjećanje.

Emitirat će se stari i novi klasici, od šezdesetih godina prošlog stoljeća pa do danas - dašak epskih priča koje su obilježile kinematografiju cijele regije i osvojile srca mnogih, pogotovo kroz legendarne citate i provale nekih od danas najpoznatijih likova u povijesti regionalnog filma.

Kad je čovjek živ onda je visok, kad je mrtav onda je dug – naučit će nas osnovama pogrebničkog zanata čuvena obitelj Topalović u kultnom filmu “Maratonci trče počasni krug”. Kako se vozi autobus natraške vezanih očiju demonstrirat će vam pak nezaboravni Miško, najmlađi član čuvene prijevozničke kompanije Krstić u komediji “Ko to tamo peva”.

Svjedočit ćemo epskim bitkama, gubitcima i pobjedama u jednom od najskupljih Jugoslavenskih filmova svih vremena – “BItka na Neretvi”, filmu čijem glumačkom sastavu su se pridružili čak i svjetski glumci poput Orsona Wellesa, Yul Brynnera i Sergeia Bondarchuka.

Uzbudljive špijunske i ratne igre u filmu “Valter brani Sarajevo” rezultirat će podizanjem stvarnog kipa u Kini gdje je film ostvario iznimnu popularnost – do te mjere da planiraju snimiti i Kineski “remake”.

Nasmijavat će nas i populističke komedije iz serijala “Lude godine” redatelja Zorana Čalića u kojima pratimo avanture Žike (Dragomir Bojanić) i Milana (Marko Todorović) te njihove porodice.

Moglo bi se ovako pisati unedogled – zato ponavljamo, najduži filmski maraton Klasik TV-a od čak 40 sati najboljih domaćih filmova možete krenuti gledati 31.12. u 12h i, ukoliko ste u dobroj kondiciji, završiti gledanje svih 27 filmova 2.1. u 4:20h ujutro. Preporučamo gledanje uz rodbinu, prijatelje i vaše najdraže iće i piće! Vozi Miško!

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje