Lude godine: Žikin vikend na Klasik TV-u

Sinopsis

Ovoga se vikenda ne mičemo ispred televizora! Od petka do nedjelje večernji program Klasik TV-a rezerviran je za urnebesni filmski serijal Lude godine, poznatiji kao Žikina dinastija. Ovih je deset filmova u režiji hitmejkera Zorana Čalića bilo iznimno popularno 80-ih, a glumili su legendarni Dragomir Bojanić Gidra, Marko Todorović i Nikola Kojo. Na Klasik TV-u s Ludim godinama počinjemo u petak, 26. lipnja u 20 sati, a posljednji film puštamo u nedjelju, 28. lipnja u 23.55. Budite s nama.


PETAK

1. Lude godine | 26. 6., 20.00

Prvi, naslovni dio serijala Lude godine nešto je ozbiljnijeg tona od ostalih filmova i bavi se društvenom slikom tadašnje države. Neupućeni u pravu prirodu muško-ženskih odnosa, mladić iz ruralne i djevojka iz urbane obitelji se zaljubljuju. Međutim, zbog svoje ljubavi dolaze u sukob s patrijarhalnim shvaćanjima u kući, školi, na ulici… Problemi postaju još veći kad djevojka ostane u trudna.

2. Došlo doba da se ljubav proba | 26. 6. u 21:20

Završavajući srednju školu, mladić i djevojka nastavljaju ljubav rođenu ranije u tim istim školskim klupama. Međutim, dolazi do sukoba njihovih obitelji: jedni su za svadbeni završetak romantične veze njihove djece, dok su drugi za to da tu vezu prekinu. Priča je ovo o sukobu generacija, ali i o životnom dobu u kojem mladalačke ljubavi neminovno prolaze kroz mnoga iskušenja.

3. Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi | 26. 6. u 22.50

Dok Marija i Boba, nastavljajući svoju ljubav, provode ljeto na omladinskoj radnoj akciji, njihove roditelje hvataju "lude godine" i "seksualna revolucija". Vrhunac nastaje kada se u život tate Žike, Bobinog oca, poslije kratkog flerta s Marijinom majkom, umiješaju dvije mlade Njemice. Doznavši za to, Marija i Boba nastoje urazumiti svoje "zabludjele" roditelje i vratiti ih na pravi put.

4. Kakav deda, takav unuk | 26. 6. u 00.20

Boba i Marija su zaposleni, imaju stan i sina i naizgled je sve u redu. Ali, dok su oni zauzeti svakodnevnim brigama, njihovog sina čuvaju djedovi i tu nastaju problemi. Njegov otac želi unuka oblikovati po svojoj mjeri, dok mu njezin otac želi pružiti klasično obrazovanje, zbog čega dolazi do niza sukoba i komičnih situacija.


SUBOTA

5. Idi mi, dođi mi | 27. 6. u 21.05

Marija i Boba se useljavaju u stan. Kad riješe materijalne probleme dolazi do krize u njihovom braku. Zahvaćeni potrošačkom groznicom zapostavljaju jedno drugo pa i dijete. Uz sve to, deda Žika i deda Milan uporno se miješaju u njihov život.


6. Što se zgodi kad se ljubav rodi | 27. 6. u 22.30

Unuk Miša se zaljubljuje u mladu Ruskinju koja se tada nalazi u Beogradu. Međutim, njezini roditelji tu vezu ne dozvoljavaju pa odlaze nazad u Moskvu. Ali, djedovi Žika i Milan podržavaju njihovu ljubav.

7. Žikina dinastija | 27. 6. u 00.15

Miša je tinejdžer kojeg više zanima sviranje violine nego udvaranje djevojkama. Dva djeda, Žika i Milan, zabrinuti su da im unuk ne postane "kao mladi Karington" iz "Dinastije", serije koju vole gledati. Zato ga planiraju bolje upoznati sa zgodnom kućnom pomoćnicom.


NEDJELJA

8. Druga Žikina dinastija | 28. 6. u 21.05

Deda Žika i deda Milan saznaju da je njihov unuk Miša potpuno poludio za djevojkama i seksom. Pošto je Žika u njegovoj dinastiji već imao pradjeda ludog Milojka manijaka odlučuju zatražiti pomoć od doktora Nedeljkovića. On im savjetuje da Mišu pošalju na selo raditi i trošiti snagu. Kad jednom dođu na selo, Milan i Žika završe u bolnici.

9. Sulude godine | 28. 6. u 22.35

Nakon prometne nesreće Žika i Milan završe u bolnici koja je pretrpana i u neredu. Za upravitelja je postavljen doktor Nedeljković. Žika i Milan zaključuju da je najbolje da se počnu praviti ludi kako bi se izvukli iz ludila koje ih okružuje. Pridružuju im se ludi dirigent i seljak Rajko kojeg je nevjesta otrovala.

10. Žikina ženidba | 28. 6. u 23.55

U posljednjem dijelu čuvene sage o doživljajima dvojice prijatelja, Milan je odlučio pomoći Žiki i unijeti malo promjene u njegov život. Odlučio ga je oženiti! Da bi došli do odgovarajuće kandidatkinje stavili su oglas u sve domaće, ali i strane novine. Od Slovenije pa sve do Brazila ponude na VHS kazetama neprestano stižu, a kako Žika ne bi pogriješio u izboru, Milan nesebično pomaže u eliminiranju bračnih ponuda.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje