Novo na programu

Sinopsis

Uz omiljene sadržaje uvijek prisutne na Klasik TV-u, kao i ciklus Bore Todorovića kojega gledamo ponedjeljkom, ovoga mjeseca ponovo donosimo premijerne naslove. Ovaj je put riječ o četiri odlična hrvatska filma novijeg datuma: ZG80, svojevrsni (pred)nastavak hita Metastaze, nagrađivane Fine mrtve djevojke te Slučajni prolaznik i Comic Sans.

ZG80 | 5. 2. u 21:25

ZG80, film redatelja Igora Šeregija iz 2016., prednastavak je filma Metastaze Branka Schmidta. Krpa, kojeg je u Metastazama utjelovio Rene Bitorajac, u ovoj je akcijskoj komediji glavni lik. Film prati grupu navijača Bad Blue Boysa koji iz Zagreba odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gdje ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije.

Fine mrtve djevojke | 11. 2. u 21:25

Fine mrtve djevojke nagrađivani je igrani film Dalibora Matanića koji tematizira lezbijsku ljubav, malograđansko licemjerje, nasilje nad manjinama, PTSP, pobačaj i prostituciju, s Olgom Pakalović i Ninom Violić u glavnim ulogama. Kad vlasnica iznajmljenog stana sazna da su lezbijke, otkazuje im najam, a njezin sin siluje jednu od njih...

Slučajni prolaznik | 18. 2. u 23:10

Temperamentna Ona (Elizabeta Kukić) i povučeni On (Igor Hamer) par su zagrebačkih klošara koji unatoč čestim međusobnim svađama dijele zajednički stambeni prostor, pri čemu je plahi On nesretno zaljubljen u Nju, ocvalu pankericu i buntovnicu. Dok On sitan novac zarađuje skupljanjem plastičnih boca po kantama za smeće, Ona razočaranje zbog upropaštena života utapa u alkoholu i cinizmu. Inače, riječ je o prvom hrvatskom filmu koji se prikazivao u 3D tehnologiji, a režirao ga je Jozo Patljak.

Comic Sans | 25. 2. u 23:05

U nagrađivanoj komediji Nevija Marasovića grafički dizajner Alan (Janko Popović Volarić) može se pohvaliti uspješnom karijerom, no isto se ne može reći za njegove odnose s bivšim djevojkama, kao ni s ocem – slikarom i hedonistom Brunom. Nakon propalog pokušaja da obnovi zadnju ljubavnu vezu, Alan odlazi na otok Vis. Ondje će se naći rastrgan između svog ekscentričnog oca, još jedne bivše djevojke i njezina zaručnika.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje