Novogodišnje binđanje Jelenka na Klasik TV-u!

Prve dane nove, 2022. godine, provedite uz binđanje jedne od najpopularnijih dječjih serija!
Sinopsis

Snimljena prije gotovo četrdeset godina, dječja serija “Jelenko” očarala je brojne generacije djece i odraslih, koji se uvijek rado sjećaju Jelenka medenka.

Dinamična i vrlo slikovita radnja serije, smještena u gorske predjele, kroz 13 epizoda govori o avanturama djece koji spašavaju malo lane koje je ostalo bez majke te pokušavaju otkriti tko je krivolovac. Serija, s možemo reći i, kriminalističkim elementima, u prvi plan ističe hrabrost djece, njihove zgode i nezgode koje su prikazane na vrlo živopisan, zanimljiv i duhovit način. Lane koje odrasta u jelena, dvojica simpatičnih "negativaca", opasan krivolovac, prve dječje ljubavi i obiteljski odnosi – sve su to elementi kultne serije koju s istim zanimanjem prate djeca i odrasli.

Bez uljepšavanja prikazan je i težak život na selu, u planinama, a to je dodatno naglašeno kroz kadrove planinskog pejzaža, od planina prekrivenih snijegom do šumskog zelenila. Serija je snimana većim dijelom u Sloveniji na Bledu i Kranjskoj Gori, a neke scene i u Gorskom Kotaru. Autori kultne serije, koja je prvi put prikazana na tadašnjoj Televiziji Zagreb 1981. godine, bili su Maja i Obrad Gluščević (redatelji kultnih filmova Vuk samotnjak, Kapetan Mikula Mali), a malo je poznato da je glazbu za seriju radio legendarni Arsen Dedić.

Binđanje Jelenka kreće 1.1. u 20:00 uz 6 epizoda. Preostalih 7 epizoda na rasporedu su odmah idućeg dana, 2.1. u 20:00.

Uživajte u seriji koja se smatra vrhuncem hrvatske dječje TV produkcije i to kroz novogodišnji binđ na Klasik TV-u.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje