Policajac sa Petlovog brda

Sinopsis

Topla obiteljska drama "Policajac sa Petlovog brda" temelji se na nesvakidašnjem zapletu koji prati doživljaje jednog policijskog inspektora koji je zbog svoje predanosti i vještine kojom obavlja posao strah i trepet za svakog kriminalca i iza kojeg su, kao što je to čest slučaj kod policajaca, čak četiri braka. Njegovi profesionalni uspjesi su u potpunoj suprotnosti s kaosom na privatnom planu - ženio se čak četiri puta i sada skrbi o petero djece.

Ova odlična drama redatelja Mihaila Vukobratovića na suptilan način cijelom nizu komičnih situacija, koje itekako uspijevaju nasmijati gledatelja, pridodaje lepršavo propitivanje klasičnog pitanja muških i ženskih uloga u društvu. Predstavljajući slučaj suprotan uobičajenoj situaciji, "Policajac sa Petlovog brda" pokazuje kako u komediji itekako ima mjesta za ozbiljne teme.

Vukobratoviću i scenaristu Predragu Perišiću u tome su pripomogle glumačke legende Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Neda Arnerić i drugi. Gledatelje starije i srednje dobi oduševit će to što ova drama nastavlja na tradiciju decentne, uglađene "građanske" komedije, čiji je Samardžić bio zaštitni znak, dok je idealnom za najmlađu publiku čini to što nema nasilja niti prostačkog rječnika te prevladava pozitivan stav prema životu.  

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje