Ručak uz Klasik TV!

Filmovi uz koje ćete skratiti vruće ljetne dane
Sinopsis

Trebate dobro društvo uz ručak? Za sve one koji uz svoj slasni obrok žele ugodno društvo tu je - Klasik TV!  

U vašim omiljenim terminima spremili smo prave filmske poslastice - idealna kombinacija uz ručak ili kao uvod u poslijepodnevnu ljetnu uživanciju. Bez brige, svi su filmovi praćeni dozom smijeha, a sve kako bi lakše preživjeli ljetne vrućine i duge ljetne dane!

Kad mrtvi zapjevaju I 3.7. u 11:00

Film „Kad mrtvi zapjevaju“ bavi se dvojicom hrvatskih emigranata – ekonomskim emigrantom Cincom i političkim Marinkom koji početkom devedesetih kreću iz Njemačke u Hrvatsku, željni obitelji, ljubavi i rodnog kraja. Kako bi dobio njemačku mirovinu, Cinco se proglasio mrtvim pa živ putuje u mrtvačkom sanduku. Uskoro mu društvo počne praviti Marinko, koji bježi pred ostarjelim agentom UDBE koji ga želi ubiti da bi zaradio mirovinu.

Film Krste Papića iz 1998. snimljen prema dramskom komadu Mate Matišića "Cinco i Marinko" jedna je od najpoznatijih crnih komedija o našem mentalitetu i gastarbajterskom životu.

Vojnici I 4.7. u 11:15

Priča je nastala na temeljima televizijske serije "Kad sam bio vojnik" o životu vojnika, njegovim kontaktima s prijateljima i raznim situacijama u kojima se mlad čovjek nađe kad služi vojnik rok.  

Film „Vojnici“ iskonska je jugoslavenska filmska komedija snimljenu 1984. godine u režiji Stjepana Zaninovića.

Vuk samotnjak I 11.7. u 12:45

Vuk samotnjak“, film iz 1972. godine, bavi dječakom koji u planini nalazi velikog psa, nalik vuku, i sprijateljuje se s njim. Međutim, žitelji sela vjeruju da se radi o opasnom vuku, samotnjaku, kojeg treba ubiti. Dječak zbog toga strahuje za svog ljubimca te mu krišom nosi hranu u planinu. Pas ga, u jednoj prilici, čak spašava od vuka! Uvjereni da je baš taj samotnjak poklao ovce u jednom toru, seljaci započinju hajku.

Vuk samotnjak“ slovi za jedan od najboljih hrvatskih i jugoslavenskih dječjih filmova ikad snimljenih. U filmu je u glavnoj ulozi, ulozi dječaka Ranka, debitirao Slavko Štimac, koji se kasnije prometnuo u najveću dječju zvijezdu jugoslavenskog filma uopće. Na Pulskom festivalu film je nagrađen Velikom srebrnom arenom za drugi najbolji film, a dobio je i nagradu publike Jelen. Nagrade je osvojio i na festivalima u Teheranu i Bruxellesu.  

Gospođa ministarka I 12.7. u 12:05

Radnja filma smještena je na sam početak 20. stoljeća i prati suprugu činovnika, koji uslijed političkih previranja neočekivano postaje ministar. Iako je njegova žena do tog trenutka bila neostvarena, sredovječna gospođa s financijskim problemima, preko noći se pretvara u otmjenu damu.

S novim statusom, ruku pod ruku dolaze i novi zahtjevi: U kuću uvodi nova pravila, udaje kćerku koja je već udana, a sina šalje kod engleskog konzula.

„Gospođa ministarka” komedija je, koja je mnogo puta izvođena na kazališnim daskama diljem regije, a svoju je ekranizaciju dobila 1989. godine, u režiji Zdravka Šotre, dok je glavnu ulogu novopečene ministarke igrala Milena Dravić.

Balkanski špijun I 27.7. u 12:00

Ilija Čvorović, reformirani bivši staljinist, koji je nekoliko godina proveo u zatvoru kao politički zatvorenik, pozvan je na rutinski razgovor. Vraća se kući uvjeren da je policija zainteresirana za njegovog podstanara, biznismena koji se vraća iz Pariza kako bi otvorio krojačnicu. Uvjeren da njegov podstanar predstavlja najveću prijetnju nacionalnoj sigurnosti Ilija počinje vlastitu operaciju nadzora nad njim.

Satira „Balkanski špijun" iz 1984. djelo je srpskog dramskog pisca Dušana Kovačevića, jednog od najpopularnijih suvremenih srpskih komediografa koji kroz satiru i komediju donosi sliku društvene stvarnosti.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje