Sedam i po

Debitantski redateljski projekt Miroslava Momčilovića koji se proslavio kao scenarist filma Kad porastem biću Kengur. Narativna cjelina filma podijeljena je u niz epizoda koje povezuje biblijski motiv smrtnih grijeha, ali i šarm proizašao iz Momčilovićevih priča o običnim ljudima iz jednog tipičnog gradskog susjedstva, koje nisu moralizatorske.
Sinopsis

Sedam priča iz "kraja" koje povezuje lajt-motiv sedam smrtnih grijeha, na komičan način tretiraju svakodnevicu Novobeograđana opsjednutih svojim sitnim slabostima i vođenih strastima. Ništa ljudsko im nije strano i ne libe se prelaziti granice moralnog, budući da svaki od njih moral shvaća na sebi svojstven način.

Film je osvojio brojne nagrade, na filmskom festivalu u Herceg Novom nagrađen je za najbolji scenarij, kameru, ton, kostim, a dobio je i nagradu publike za najbolji film. Osvojio je i nagradu za najbolji scenarij na festivalu u Vrnjačkoj Banji te je proglašen najbojim debitantskim filmom na Tetouan Film Festivalu u Maroku i Roma Film Festivalu.

Redatelj

Miroslav Momčilović

Žanr

komedija

Godina proizvodnje

2006

Glumci

Branislav Trifunović, Nikola Vujović, Miloš Timotijević, Marija Karan, Branko Vidaković

Trajanje

106'