Studeni na Klasik TV-u

Sinopsis

Bela lađa I od 1.11. u 20:00

Domaća serija  „Bela lađa“ predstavlja indirektni nastavak popularne filmske serije iz osamdesetih godina prošlog veka, pod nazivom „Tesna Koža“. Razlika je u tome da se u novoj seriji na mestu Nikole Simica, nalazi Petar Kralj. U ulozi Pantićevog najvećeg protivnika Srećka Šojića našao se Milan Lane Gutović. U Beloj lađi, glavnim akterom se ne može smatrati Pantić već Šojić. On je biznismen i predsednik stranke Stranka zdravog razuma, koju finansira Šojićev ,,rođak po babinoj liniji", Tihomir Stojković ,,Špic" (Predrag Smiljković). Njegov zamenik u stranci je Panjković (Dragan Vujić), a njegov večiti protivnik je Hadži-Zdravković (predrag Ejdus), predsednik stranke ,,Demokratska Renesansa". Ulazi i u sumnjive poslove sa mafijom, odnosno mafijaškim bosom Ozrenom Soldatovićem (Dušam Golumbovski), i njegovom desnom rukom Alamunjom (Dejan Lutkić).

Bićemo prvaci sveta I 12.11. u 20:55

Središnji događaj filma Bit ćemo prvaci svijeta finalna je utakmica Svjetskog prvenstva u košarci odigrana 1970. u Ljubljani između reprezentacija Jugoslavije i Sjedinjenih američkih država. Kroz sjećanja Nebojše Petrovića (Strahinja Blažić) pratimo nastanak Jugoslavenske škole košarke čiji su članova najzaslužniji za razvoj ovog sporta u Evropi, a kroz aktualna događanja njezin prvi uspjeh - pobjedu nad Amerikancima koja je cijelu zemlju bacila u ekstazu.

Policajac sa Petlovog brda I od 15. – 26.11. u 21:00

Topla obiteljska drama "Policajac sa Petlovog brda" temelji se na nesvakidašnjem zapletu koji prati doživljaje jednog policijskog inspektora koji je zbog svoje predanosti i vještine kojom obavlja posao strah i trepet za svakog kriminalca i iza kojeg su, kao što je to čest slučaj kod policajaca, čak četiri braka. Njegovi profesionalni uspjesi su u potpunoj suprotnosti s kaosom na privatnom planu - ženio se čak četiri puta i sada skrbi o petero djece.

Večernja škola I od 27.11. u 21:00

Od 27.11. gledatelji će se imati priliku opustiti uz brojne teme od kojih su i danas neke vrlo aktualne, a sve uz dozu jedinstvenog humora Željka Pervana u ulozi profesora Maksimilijana Jure Kučine i njegovih „vrijednih“ odraslih učenika koje su utjelovili Ahmed El Rahim kao Antimon "Ante" Čulo, Mladen Horvat kao Denis Krokanić, Damir Folnegović kao Blaženko "Blaž" Sitz, Đuro Utješanović kao Tetak Krokanić, Zlatan Zuhrić-Zuhra kao Aljoša Kapulica i Miroslav Škoro kao Ferdo "Mićko" Smičiklas.

Porodično blago I SVAKI DAN u 19:00

Serija Porodično blago snimana je od 1998. godine pa sve do 2001. godine kada je završeno njeno snimanje. Serija broji ukupno 62 epizode a nakon serije sniman je i film koji nosi naziv "Tajna porodičnog blaga". Beogradska porodica Gavrilović koju čine djed, otac, žena i troje djece glavni su junaci ove serije. Djed Trajko je davno na njihovom placu zakopao cup sa blagog, ali njegov sin Gavrilo u teškim vremenima prodaje ovaj plac ni ne znajući za postojanje cupa. Plac kupuje Tika Špic, koji iskopava cup i postaje vrlo bogat. Nakon ovoga dolazi do brojnih zapleta u seriji...

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje