Veliki kino hitovi premijerno na Klasik TV-u

Filmska priča inspirirana stvarnim događajima
Sinopsis

Novi mjesec donosi pregršt dobrog sadržaja: novi-stari humor uz legendarne serije i filmove, filmske klasike, ali i prave filmske poslastice novijeg datuma. Odmah početkom mjeseca, dvije subote za redom, čekaju vas dva velika kino hita ovih prostora, premijerno na Klasik TV-u: „Montevideo, Bog te video“ i „Montevideo, vidimo se“.

Serijal “Montevideo”, koji je postao jedan od najgledanijih domaćih filmskih naslova u proteklih 10 godina, sastoji se od dva dijela, a oba možete pogledati početkom svibnja na Klasik TV-u!

Montevideo, Bog te video

Film „Montevideo, Bog te video“, snimljen 2010. godine, osvojio je srca publike - mladih, starih, zaljubljenika u sport, ali i svih ostalih koji vole priču o snovima i prijateljstvu. Gledamo ga 1. svibnja u 21:05, dok njegov nastavak iz 2014. godine, “Montevideo, vidimo se”, gledamo odmah iduće subote, 8. svibnja u 21:05.

Radnja prvog filma smještena je u Beogradu i ima nekoliko paralelnih radnji. U njemu upoznajemo nogometaše i njihove sudbine, ljubavne priče, prijateljstva i brojna iskušenja kroz koja prolaze. Saznajemo kako je bilo živjeti u Srbiji i Beogradu 30-ih godina prošlog stoljeća te pratimo jugoslavensku reprezentaciju i njihovu borbu za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Montevideu.

Radnja drugog filma prikazuje sudjelovanje jugoslavenske nogometne reprezentacije na prvom službenom Svjetskom prvenstvu u Urugvaju, 1930. godine. Pratimo uzbudljivo dvotjedno putovanje reprezentacije brodom do Urugvaja, a zatim i njihovo sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u Montevideu na kojem je osvojila treće mjesto. Inspirirana istinitim događajima, ovo je doista priča o povijesnom uspjehu nogometne reprezentacije bivše države.

Ovi filmovi svojevrsni su omaž, svjedočanstvo o vremenu u kojem je, između svega ostalog, jedna mala država bila velika zahvaljujući nogometu i nogometašima. Život piše priče, a ovi su filmovi pravi dokaz kako sport često u tome ima glavnu ulogu.

Rezervirajte prve dvije subote u svibnju za epsku priču o nogometu, nekom starom Beogradu i nekim drugačijim vremenima!

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje