Vera Cruz

Kada se udruže Gary Cooper i Burt Lancaster, rezultat može biti samo spektakl - Vera Cruz premijerno na Klasik TV-u!
Sinopsis

Nastavljamo s kultnim vesternima - riječ je o jednom od najpoznatijih vesterna pedesetih godina prošlog stoljeća. Kultni redatelj, Robert Aldrich, baš je u tom periodu počeo isticati reputaciju režisera koji su postali zaslužni za novi senzibilitet američkog filma.

Izuzetno interesantan je zajednički nastup velikih zvijezda tog vremena - Garya Coopera i Burta Lancastera, a još više zbog činjenice da su portretirali potpuno različite karaktere.

Gary Cooper je simbol tradicionalnih moralnih vrijednosti, dok je Burt Lancaster iznio suvremeniji, psihološki pristup svojem liku.

Film je bio toliko veliki hit, da usprkos svojoj maloj ulozi, ni tadašnja zvijezda u usponu - Charles Bronson - nije prošla nezapaženo.

Također, ovo je jedan od prvih hollywoodskih vesterna koji je snimljen na meksičkim lokacijama s tamošnjom ekipom, a posebnim ga čini i niz motiva, koji će najaviti dolazak čuvenih spaghetti-vesterna.

Dvojica glavnih likova udružuju se kako bi pratili i štitili groficu na opasnom putu za Vera Cruz. Problem nastaje kada otkriju da je u grofičinoj kočiji sakriven kovčeg sa zlatnicima, a drama kad spoznaju kome su namijenjeni...

Ovaj akcijski vestern na programu je u petak, 27. svibnja, od 21:05, a mi vas pozivamo da ispratite svibanj na Klasiku s još jednim filmskim hitom!

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje