Vesterni na Klasiku

Spremite se za kauboje, revolvere, prašinu i kaubojske čizme: Stiže val vesterna na Klasik TV-u!
Sinopsis

Sve i da ne smatrate sebe velikim filmofilom, sigurno vam je nekad pažnju privukla hipnotizirajuća glazba i Clint Eastwood koji vas mrko “promatra” s ekrana… Ako se sjećate tog pogleda, znate da je u pitanju “čovjek bez imena” u kultnom ostvarenju “Dobar, loš, zao” i još možda kultnija muzika Ennia Morriconea.

Obožavatelji ovog žanra složit će se da vestern predstavlja kulturu, vrlinu, sistem vrijednosti. A za one koji će tek to postati, pripremili smo ciklus filmova koji se ne propušta!

Posljednji Apaš je, pored svoje kritike američkog odnosa prema Indijancima, specifičan i po tome što je baziran na istinitom događaju, kao i po broju dana za koji je snimljen - samo 34. Redatelj Aldrich je beskompromisno htio slijediti povijesne činjenice, među kojima je i tragičan završetak apaškog ratnika Masaia. Posljednji Apaš je na programu 15.4. u 21:45h.

Posljednji Apaš, 15.4. u 21:45

Za šaku dolara je prvi dio legendarne trilogije spaghetti - vesterna Sergija Leonea. Clint Eastwood je misteriozni neznanac, koji dolazi u grad gdje se sukobljavaju dvije bande. Dok bi netko drugi pobjegao ili poginuo, on smišlja način kako da manipulira sukobljenim stranama i usput se obogati. “Za šaku dolara” se emitira 22. 4. u 21:50h!

Za šaku dolara, 22.4. u 21:50

Za dolar više je drugi dio “dolarske trilogije” Sergija Leonea, kojim je redatelj uspostavio spaghetti-vestern kao jedan od kultnih žanrova. “Za dolar više” predstavlja klasik svjetske kinematografije i ostavlja podjednako jak dojam kao i kada se pojavio te davne 1965. godine. Ovoga puta, Eastwood se udružuje s još jednim lovcem na glave, kako bi stali na put znamenitom zločincu i pokupili veliku nagradu. “Za dolar više” je na programu 29.4 od 21:35h!

Za dolar više, 29.4. u 21:35

I na kraju, Dobar loš zao 6.5. u 21:00 stavlja točku na ovaj ciklus - uživajte u filmu koji je nazivan najambicioznijim vesternom svih vremena!

Dobar, loš, zao, 6.5. u 21:00
Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje