Vesterni u 8. mjesecu!

Kolovoz je u znaku uzbudljivih vesterna: Uživajte u ljetu i odličnom filmskom programu uz Klasik TV!
Sinopsis

Svaki petak u kolovozu je poseban,jer se tada emitiraju najbolji vesterni!

Pucnjava u Dodge Cityju, 5.8. u 21:00

Ciklus otvaramo sveprožimajućom dramom, koja ne zapostavlja niti jedan dobro poznati element vesterna. Film „Pucnjava u Dodge Cityju“ ostvario je veliki uspjeh iz nekoliko razloga, ali na prvom mjestu je odlična glumačka postava. Joel McCrea je bio veteran čija je karijera počela davne 1927. i koji je nakon ovog filma želio otići u mirovinu, međutim slučaj je htio drugačije. Ovo je tipičan primjer njegovog rada u ovom žanru - radnja filma prati ozloglašeno mjesto, kojemu je potrebna čvrsta ruka da stvari dovede u red. „Pucnjava u Dodge cityju“ je na programu 5.8. od 21.

Indijanski masakr, 12.8. u 20:55

Nešto drugačiji, psihološki vestern, na programu je 12. 8. Narednik, kojeg igra opet izvrsni Joel McCrea, vodi svoje postrojbe kroz indijanski teritorij, misleći da je to najkraći put do forta. Međutim, njegovi ljudi počinju sumnjati da ih namjerno vodi kroz neprijateljsko područje kako bi se osvetio zbog pogibije svoje žene i djece, koji su stradali u jednom indijanskom napadu. Kada se njihov broj značajno smanji, shvaćaju da im je vođa lud i uzimaju stvari u svoje ruke…

Indijanski masakr na programu je od 20:55.

Tvrđava Yuma, 19.8. u 21:35

Zapaženi nastup buduće zvijezde, Petera Gravesa, u svom prvom uspješnom vesternu. Mada film uglavnom oslikava tipičan odnos između bijelaca i Indijanaca, njegov najjači adut je akcija - ubojstva koja se događaju su neobično brutalna za sredinu pedesetih, kada je ovaj film snimljen. Pored toga, posjeduje zanimljiv zaplet jer su ovi Apaši izuzetno domišljati - naći će kreativan način za napad na fort Yuma… Više nećemo otkrivati, vidimo se 19. 8. od 21:35!

Čovjek s Istoka, 26.8. u 21:45

Kada se spoje komedija, akcija i vestern, dobiva se Čovjek s Istoka! Radnja nalikuje priči iz stripa o Lucky Lukea, mada se službeno ne zna je postoji li zaista veza između filma i stripa. Zanimljivo je da se film snimao u Jugoslaviji, u Nacionalnom parku „Plitvice“, dok su u stvaranju filma sudjelovale francuska i talijanska produkcija. Hoće li ekscentrični Englez krenuti stopama svog oca i postati „pravi“ kauboj? Saznat ćemo posljednjeg petka u mjesecu, 26. 8. od 21:45!

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje