Vratit će se rode

Dramska serija Vratit će se rode stekla je kultni status odmah nakon što je premijerno prikazana i danas slovi za jednu od najboljih serija dvijetisućitih. Režirao ju je Goran Gajić, koji već godinama živi i radi u SAD-u, pa je i za jednu od manjih uloga angažirao i svoju suprugu Miru Furlan.
Sinopsis

Junaci serije su Ekser i Švaba, dvojica prijatelja koji preživljavaju od danas do sutra preprodajući ukradenu robu. Iznenadno nasljedstvo koje dobiva jedan od njih i učinit će im se da je na pomolu spas te da će prodaja kuće riješiti sve njihove probleme. Prije svega financijske prirode, jer su dužni vrlo opasnim ljudima, dok će mještani sela u kojem je nekretnina smještena pomisliti da spas za njihove probleme dolazi u liku ta dva junaka. 

Glavne uloge tumače Nikola Đuričko kao Švaba, Dragan Bjelogrlić kao Ekser i Srđan Todorović kao Dule Pacov, a u manjim ulogama pojavljuje se i Mira Banjac. Zrinka Cvitešić glumi jednu iz skupine prostitutki, a u Rodama je svoju posljednju ulogu pred odlazak odigrala Semka Sokolović Bertok. 

Redatelj

Goran Gajić

Žanr

dramska serija

Godina proizvodnje

2007

Glumci

Dragan Bjelogrlić, Nikola Đuričko, Mirjana Karanović, Srđan Todorović, Mira Banjac

Trajanje

25 x 45'