Vruće premijere u lipnju

Lipanj, mjesec koji nas uvodi u ljeto, donosi i uvod u nove filmske naslove na Klasik TV-u.
Sinopsis

Osim već dobro znanih filmova i serija koje možete svakodnevno pronaći na programu, posebno se veselimo naslovima koje premijerno prikazujemo ovog lipnja: Rekvijem za teškaša, Prokleta avlija i Kumek. Od potresnih drama preko ekranizacija vječnog romana do kontroverznog dokumentarca  – sve to i mnogo više čeka vas na Klasik TV-u.

Rekvijem za teškaša I 4.6. u 22:05

Film „Rekvijem za teškaša“ iz 1974. govori o surovim zakonima koji vladaju u svijetu profesionalnog boksa. Ova potresna priča s Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi, bavi se ostarjelim boksačem teške kategorije koji na kraju karijere biva odbačen jer više ne zarađuje.

Film „Rekvijem za teškaša“ remake  je poznatog Hollywoodskog filma Requiem for a Heavyweight iz 1962. s Anthony Quinnom u glavnoj ulozi.

Prokleta avlija I 10.6. u 21:40

Prokleta avlija“ film iz 1974., ekranizacija je čuvenog romana Ive Andrića koja opisuje zbivanja i ljudske sudbine u zatvoru kraj Stambola. Andrić u svojem romanu uočava niz zanimljivih i potresnih detalja od kojih su načinjeni ljudski životi u Prokletoj avliji.

U zatvoru, iz obilja pitoresknih likova izdvaja se Ćamil, mladi zanesenjak koji, proučavajući povijest, nalazi sličnost između Džem-sultana i nekih drugih likova i događaja iz prošlosti. Međutim, Ćamilova ambicija i bavljenje poviješću izaziva pozornost kod lokalnih vlasti.

Kumek I 21.6. u 21:45

Film „Kumek“ treći je dokumentarni film iz ciklusa Gazda (prvi je „Gazda“ o Ivici Todoriću, a drugi „Gazda: Početak“ o Miroslavu Kutli), a sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama. Ovaj kontroverzni film kronološki je pregled života i karijere Milana Bandića, ali i niza afera od njegova dolaska u Zagreb pa do danas.

Osim Bandićevom 20-godišnjom vladavinom na čelu Zagreba, dokumentarac se bavi i počecima njegove karijere, dok se u filmu otkriva i mali dio Juričanova privatnog života.

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje