Za dolar više

Film koji nas uspijeva iznenaditi, zaintrigirati i šokirati: “Za dolar više” premijerno na Klasik TV-u!
Sinopsis

Pred vama je središnji nastavak “dolarske trilogije” Sergia Leonea! “Za dolar više” ponovo obrađuje dobro poznate motive osvete, sukoba dobra i zla, dvoboja, usamljenog šutljivog stranca…

Zanimljivo je da je Leone snimio drugi dio pod ucjenom! Naime, producentska kuća za koju je snimio “Za šaku dolara” nije mu htjela isplatiti honorar za njegove usluge, ako ne snimi barem još jedan nastavak.

Ni proces snimanja nije išao potpuno glatko - Leone i producent Alberto Grimaldi su se dobro pomučili kako bi Clinta Eastwooda nagovorili da i u ovom nastavku tumači glavnu ulogu.

Iako snimljen „na silu“, krajnji rezultat je išao u korist redatelju - “Za dolar više” je mnogo kvalitetniji film od svog prethodnika, a također je poslužio kao inspiracija za posljednji dio trilogije “Dobar, loš, zao”, koji se smatra najboljim vesternom ikada.

Ono što “Za dolar više” čini superiornijim je svakako činjenica da se može gledati neovisno od svog prethodnika - fanovi mogu uživati u filmu, bez da znaju što se događa u prvom filmu.

Zanimljivostima tu nije kraj: Leone, prema vlastitim riječima, nije znao da krši mnoge tadašnje tabue, koji su bili nezamislivi za nekadašnji Hollywood: tako imamo glumca koji puši marihuanu, scenu ubijanja konja, kao i suočavanje ubojice i žrtve u istom kadru.

Film koji je poseban po mnogo čemu, vestern kojeg mogu gledati i obožavatelji ovog žanra, i oni koji se tek upoznaju s njim, impresivan i samostalno i kao dio trilogije - samo su neki od razloga zašto 29. travnja od 21:35 h trebate biti uz Klasik TV!

Redatelj

Žanr

Godina proizvodnje

Glumci

Trajanje