Vruće ljetne noći: ciklus erotskih filmova

Petkom u kasnovečernjem terminu
Opširnije

Izbor iz erotskih filmova nastalih od 70-ih do danas začinit će nam ljetne noći na Klasik TV-u. Domaći naslovi na programu su svakoga petka od 31. srpnja do 28. kolovoza u kasnovečernjem terminu.

Ciklus Vruće ljetne noći otvara 7sex7 (2011.) redateljice Irene Škorić, prvi hrvatski erotski omnibus. Kroz sedam se priča proteže tema ljudske seksualnosti, uključujući i prve scene ljubljena dvaju homoseksualaca prikazane u domaćem igranom kino-filmu te biseksualnog trojca.

Slijedi Kraljica noći (2001.) 7. kolovoza, drama u režiji Branka Schmidta nagrađena Zlatnim arenama za produkciju i scenarij na pulskom festivalu. Mladi osječki veslač (Luka Dragić) opčinjen je prostitutkom (Barbara Vicković), a uz poteškoće u realizaciji svojih seksualnih fantazija, da bi stres bio veći, na veslačko natjecanje stiže Josip Broz Tito.

Kraljica noći 7. kolovoza


Kultna drama Lepota poroka crnogorskog redatelja Živka Nikolića na programu je 14. kolovoza. Mladi par s brda se spušta u primorje na sezonu i suočava se s običajima potpuno drugačijima od vlastitih. Dok Jaglika (Mira Furlan) širi vidike s parom stranaca nudista, tradicionalnog Luku (Milutin Karadžić) to izluđuje.

U kontroverznoj Maškaradi (1971.) pokušaj muža (Miha Baloh) da kazni nevjeru svoje supruge (Vida Jerman) završava orgijom. Ovaj je naslov u režiji Boštjana Hladnika, prepun scena golotinje i eksplicitnog homoseksualnog sadržaja, bio prvi slovenski film podvrgnut cenzuri, i to sve do 1982. Na programu Klasik TV-a je 21. kolovoza.

Najvrući i posljednji film u ciklusu Zafranovićev je Haloa – praznik kurvi (1988.), a gledamo ga 28. kolovoza. Mladi, privlačni i uglavnom goli Neda Arnerić i Ranko Zidarić na sunčanom Hvaru provode dane u erotskim igrama, a za ovu je ulogu Arnerić u Puli nagrađena Zlatnom arenom.

Želimo vam dugo toplo ljeto uz Klasik TV. ;)