Premijere u svibnju

Četvrtkom od 19h
Opširnije

Pozorišna veza (1980.), krimi

9.5. u 20:30h

Nakon uspješno obavljene pljačke u Beču, međunarodna gangsterska trojka dolazi u Jugoslaviju. Namjera im je privremeno se skloniti na neutralan teren. Osim toga, neki članovi bande žele nakon dugo vremena posjetiti bolesne roditelje. Jedan član bande u Beogradu sretne stare prijatelje iz podzemlja koji mu ponude unosan posao. U taj posao se uključi i treći član grupe, Poljak... Uz pomoć Interpola, beogradska policija uspješno zatvara krug oko troje kriminalaca...

Kriminalistički film iz 1980. godine, nadahnut je istinitim događajima opisanim u jednom novinskom feljtonu u kojem se detaljno izlaže pljačka Narodnog pozorišta u Beogradu. Napeta radnja i odlična glumačka ekipa u kojoj su Voja Brajović, Bara Živojinović, Neda Arnerić i drugi, najveći su aduti ovog filma.

Režija: Milorad Laković

Uloge: Ratislav Jović, Velimir 'Bata' Živojinović, Vojislav Voja Brajović, Neda Arnerić, Božidar Pavličević Longa, Svetlana Bojković, Pavle Vuisić

Pozorišna veza

Kvar (1978.), drama

16.5. u 21:15h

Novinar živi uhodanim građanskim životom i naizgled ima sve. Međutim, redaju se sukobi sa šefom na radnom mjestu, brak upada u krizu, a vanjska manifestacija svega je kožna bolest na nezgodnom mjestu. Liječnici mu preporuče odmor u prirodi. U planini, u usamljenoj kući kraj jezera, sretne jednu ženu, također neprilagođenu i usamljenu. Posljedice ovog susreta su blagotvorne. Ponovo sposoban za ljubav, on stiče moralnu snagu, a i bolest se povlači. Prekida odnose sa ženinom obitelji i malograđanštinom dotadašnjeg života, suprotstavlja se šefu i izlazi kao pobjednik svjestan da je to tek prva pobjeda koja ga je postavila na noge.

Film slavnog srpskog redatelja Miloša Radivojevića, s Aleksandrom Berčekom i Nedom Arnerić u glavnim ulogama,  u vrijeme prikazivanja izazvao je šok dijela publike zbog scena golotinje i seksa. Međunarodna ga je, međutim, kritika itekako cijenila nagradivši ga posebnim priznanjem na festivalu u Locarnu.

Režija: Miloš Radivojević

Uloge: Aleksandar Berček, Neda Arnerić

Kvar

Most na kraju svijeta (2014.), drama

23.5. u 19:00h

Rat je završio, a u sela nastanjena izbjeglim bosanskim Hrvatima trebaju se početi vraćati njihovi vlasnici. Međunacionalna netrpeljivost još je vrlo snažna, a sve dodatno pritišće i sveopće siromaštvo i neimaština. Neizvjesnost stvara dodatni bijes i neprijateljstvo. Netrpeljivost prema Srbima povratnicima osjeća se na svakom koraku i u toj jezivoj atmosferi nestaje starac Jozo, bosanski Hrvat, i gubi mu se svaki trag. Policajac Filip, i sam nastanjen u srpskoj kući, treba istražiti slučaj. Iako su svi uvjereni da je Jozu ubio neki povratnik, Filip predano započinje istragu ne želeći vjerovati pričama. Filip u istrazi otkriva vlastite demone iz prošlosti.

Kriminalistička drama redatelja Branka Ištvančića snimljena je prema predlošku i scenariju književnika Josipa Mlakića. Radnja je smještena u postratne devedesete godine prošlog stoljeća, a glumačku ekipu filma čine Aleksandar Bogdanović, Nela Kocsis i drugi.

Redatelj: Branko Ištvančić

Glume: Sanja Radišić, Aleksandar Bogdanović, Jelena Perčin, Nela Kocsis, Rada Mrkšić, Jelena Jokić, Slaven Knezović, Vlatko Dulić, Slobodan Ćustić

Most na kraju svijeta

Pejzaži u magli (1984.), drama

30.5. u 20:35h

Nakon sukoba s roditeljima i incidenta u školi, tinejdžerica prekida ljubavnu vezu sa savjesnim mladićem i počinje živjeti s narkomanom i dilerom droge. S njim i ostalim narkomanima doživljava niz dramatičnih situacija, čak dospije i u zatvor. Pokušava se osloboditi droge, ali ne uspijeva. Nakon zatvora odbija se vratiti roditeljima i sa svojom prijateljicom, bivšom narkomankom, dogovori se da odu iz Beograda..

Naturalistički prikaz života grupe narkomana u Beogradu ispričan iz perspektive tužne životne priče jedne maloljetne učenice koja se priključi društvu ovisnika i bez stvarnog razloga prokocka vlastiti život. Film je premijerno prikazan 1984. godine, a glavnu ulogu tumačila je tadašnja učenica srednje škole, Ana Marija Petričević, koja je slavu stekla po ulozi Dunje u seriji Smogovci.

Režija: Jovan Jovanović

Uloge: Ana Marija Petričević, Ljubomir Todorović, Mirjana Stevović, Rade Šerbedžija, Velimir-Bata Živojinović, Tihomir Arsić, Karlo Bulić, Milena Zupančić.

Pejzaži u magli
Thursday
02
05
2019
8:30 pm