Cinedays Festival Europskog Filma, program za 11.11.2018.

U nastavku raspored programa Cinedays festivala za 11.11.2018.
Opširnije

Kino Frosina

11:00 Pomoć, smanjila sam učitelja

Redatelj: Sven Unterwaldt Jr. | Dječji program

11-godišnji Felix smanjio je omraženu ravnateljicu škole, dr. Schmitt-Goessenwein, na visinu od šest centimetara. Zajedno sa svojom prijateljicom Ellom, Felix ju mora vratiti natrag na njenu normalnu veličinu, dok ga njegov suparnik Mario pokušava zaustaviti.

http://cinedays.mk/mk/pomosh-ja-smaliv-uchitelkata/

13:00 Upomoć, smanjila sam roditelje

Redatelj: Tim Trageser | Dječji program

U nastavku Njemačke komedije; Pomoć, smanjila sam svoje roditelje su majka i otac, ovaj put smanjeni na džepnu veličinu.

http://cinedays.mk/mk/pomosh-si-gi-namaliv-roditelite/


21:00 Blacky i neispravan

Redatelj: Marko Dzambazoski | Kratki film

Blacky i Faulty, dva prijatelja s niskom razinom inteligencije ostaju bez novca pa odluče opljačkati trgovinu koristeći igračke i plastične maske, ali njihova niska inteligencija vodi do mnogih prepreka.

http://cinedays.mk/mk/crni-i-krivi/

21:15 You’ll never walk alone

Redatelj: André Schäfer | Glazbeni dokumentarac

http://cinedays.mk/mk/youll-never-walk-alone/

Kino Milenium

15:00 Zalazak sunca

Redatelj: László Nemes | Gala odabir

Radnja filma je u Budimpešti 1913. godine, kada se smatralo da je grad središte Europe. Drama prati 20-godišnju Irisz Leiter, koja dolazi u Mađarsku prijestolnicu nakon što je provela svoju mladost u sirotištu, nadajući se da će raditi u legendarnom dućanu sa šeširima koji je pripadao njezinim pokojnim roditeljima. Odjednom se suočava sa svojom prošlošću i počinje tražiti odgovore o svojoj obitelji o kojoj otkriva mračne tajne.

  http://cinedays.mk/mk/zajdisonce/

17:30 Čovjek koji je ubio Don Quixota

Redatelj: Terry Gilliam | Gala odabir

Toby, cinični oglašivački redatelj, nalazi se zarobljen u divljim deluzijama starog španjolskog proizvođača cipela koji vjeruje da je Don Quijote. U svojim komičnim i sve nadrealnijim avanturama, Toby je prisiljen suočiti se s tragičnim posljedicama filmova koji je napravio u svojoj idealističkoj mladosti - filmu koji je zauvijek promijenio nade i snove malog španjolskog sela. Može li Toby izmijeniti i povratiti svoje čovječanstvo? Može li Don Quijote preživjeti svoje ludilo i neizbježnu smrt? Ili će ljubav osvojiti sve?

http://cinedays.mk/mk/chovekot-shto-go-ubi-don-kihot/

20:00 Hladni rat

Redatelj: Paweł Pawlikowski | Gala odabir

Strastvena ljubavna priča između dvije osobe različitih pozadina i temperamenta, koji su smrtno nespojivi, a ipak su sudbinski osuđeni jedni drugima. Postavljen na pozadini hladnog rata 1950-ih godina u Poljskoj, Njemačkoj, Jugoslaviji i Francuskoj, film prikazuje nemoguću ljubavnu priču u nemogućim vremenima.

http://cinedays.mk/mk/studena-vojna/

22:30 Kuća koju je Jack izgradio

Redatelj: Lars von Trier | Gala odabir

SAD u 1970-ima. Slijedimo vrlo inteligentnog Jacka u razdoblju od 12 godina i upoznajemo se s ubojstvima koja definiraju Jackov razvoj kao serijskog ubojice. Prolazimo kroz priču s Jackovog stajališta - da je svako ubojstvo umjetničko djelo samo po sebi. Kako se neizbježna intervencija policije približava, on uzima veći i veći rizik u pokušaju da stvori krajnji umjetnički rad. Kroz film doživljavamo Jackove opise njegovog osobnog stanja, problema i misli kroz ponavljajući razgovor s nepoznatim Vergeom - grotesknom mješavinom sofisticiranosti pomiješanom s gotovo djetinjastim samozadovoljstvom i psihopatskim objašnjenjima. Kuća koju je Jack izgradio mračna je i zlokobna priča, ali predstavljena kroz filozofsku i povremeno humorističnu priču.

http://cinedays.mk/mk/kukjata-shto-ja-izgradi-dzek/

Pocket Kino

20:00 Smile

Redatelj: Steffen Kohn | Eye on films program

Devetnaestogodišnja Mercedes besciljno prolazi kroz život, osim jednog sna: otići na legendarni festival elektronske glazbe Heimat. Tu ne traži samo prijateljstva, pa čak ni iskustva koja mijenjaju život. Ona želi upoznati Dječaka, DJ-a s kojim razgovara na Facebooku. Po dolasku na festival, saznaje da je Dječak već iza pozornice, gdje će nastupati na koncertu iznenađenja - tulumu koji zahtijeva zlatnu narukvicu za pristup... Kada joj zaposlenik festivala odjeven kao Faun ponudi "sretnu pilulu", Mercedes konačno shvaća kakva su pravila igre.

http://cinedays.mk/mk/nasmevka/

22:00 Audicija

Redatelj: Milos Format | Retrospektiva Milosa Formana

http://cinedays.mk/mk/audicija/

23:00 CINEMUSIC

WOMENS YOUTH CHOIR

http://cinedays.mk/zhenski-mladinski-hor/


Datum objave
11
11
2018