Cinedays Festival Europskog Filma, raspored za 12.11.2018.

U nastavku raspored za 12.11.2018.
Opširnije

Kino Milenium

15:00 Hladni rat

Redatelj: Paweł Pawlikowski | Gala odabir

Strastvena ljubavna priča između dvije osobe različitih pozadina i temperamenta, koji su smrtno nespojivi, a ipak su sudbinski osuđeni jedni drugima. Postavljen na pozadini hladnog rata 1950-ih godina u Poljskoj, Njemačkoj, Jugoslaviji i Francuskoj, film prikazuje nemoguću ljubavnu priču u nemogućim vremenima.

http://cinedays.mk/mk/studena-vojna/

22:30 Kuća koju je Jack izgradio

Redatelj: Lars von Trier | Gala odabir

SAD u 1970-ima. Slijedimo vrlo inteligentnog Jacka u razdoblju od 12 godina i upoznajemo se s ubojstvima koja definiraju Jackov razvoj kao serijskog ubojice. Prolazimo kroz priču s Jackovog stajališta - da je svako ubojstvo umjetničko djelo samo po sebi. Kako se neizbježna intervencija policije približava, on uzima veći i veći rizik u pokušaju da stvori krajnji umjetnički rad. Kroz film doživljavamo Jackove opise njegovog osobnog stanja, problema i misli kroz ponavljajući razgovor s nepoznatim Vergeom - grotesknom mješavinom sofisticiranosti pomiješanom s gotovo djetinjastim samozadovoljstvom i psihopatskim objašnjenjima. Kuća koju je Jack izgradio mračna je i zlokobna priča, ali predstavljena kroz filozofsku i povremeno humorističnu priču.

http://cinedays.mk/mk/kukjata-shto-ja-izgradi-dzek/

20:00 Phantom Thread

Redatelj: Paul Tomas Anderson | Gala program

U glamuru 1950-ih, poslije rata u Londonu, poznati krojači Reynolds Woodcock i njegova sestra Cyril nalaze se u središtu britanske mode, oblače plemiće, filmske zvijezde, nasljednice, debitante i dame u različite stilove kuće Woodcock. Žene dolaze i prolaze kroz Woodcockov život, pružajući okorjelom neženji inspiraciju i društvo, sve dok ne upozna mladu, snažnu Almu, koja ubrzo postaje sidro u njegovu životu. Nakon što ga dovede pod kontrolu, shvaća da njegov život puca pod pritiskom ljubavi.

http://cinedays.mk/mk/fantomska-niska/

22:30 Najcrnji sat

Redatelj: Joe Wright | Gala program

U ranim danima Drugog svjetskog rata, s padom Francuske, Velika Britanija se suočava sa svojim najmračnijim trenutkom dok joj prijeti invazija. Kako naizgled nezaustavljive nacističke snage napreduju, i sa savezničkom vojskom okruženom na plažama Dunkirka, sudbina zapadne Europe ovisi o vodstvu novoizabranog britanskog premijera Winstona Churchilla. Dok manevrira svoje političke suparnike, mora se suprotstaviti s teškom odlukom: pregovarati s Hitlerom i spasiti britanski narod sa strašnim posljedicama ili okupiti naciju i boriti se protiv nevjerojatnih šansi.

http://cinedays.mk/mk/najmrachniot-chas/

Kino Frosina

19:00 Lijen čovjek

Redatelj: Aleksa Stefan Radunović | CineBalkan

Lijen čovjek je pogled na život mnogih mladih i njihovih obitelji u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici. Kroz priču o mladom muškarcu koji se bori da pronađe posao, film pokušava prikazati kulturu, gospodarske uvjete zemlje i kako je normalizacija korupcije i nepoštenja dovela do očaja i apatije. Lijen čovjek odnosi se na stereotipiranje Crnogoraca kao lijenog čovjeka. Kroz iskustvo glavnog lika, boreći se protiv kroničnih poteškoća i razočaranja, u okruženju koje zna malo prosperiteta, trebali bismo doći odgovora.

http://cinedays.mk/mk/mrzlivec/

21:00 Kad nestanemo

Redatelj: Stefan Palitov | Kratki film

Što se događa kada se pojavi neočekivana smrt u skladnoj i kreativnoj obitelji?

Kada napustimo ovaj svijet, borba ostaje onima koji žive poslije nas.

Ovo je priča o obitelji u kojoj je otac Boris i njegova mala kći Sara ostavljena da se nose s gubitkom supruge i majke. Moraju ispuniti svoju ulogu u novoj situaciji i nastaviti sa svojim životima.

http://cinedays.mk/mk/koga-ne-nema/

21:20 Bandids u potrazi za mamom

Redatelj: Kosta Ristić | CineBalkan

Dok traže majku koja ih je napustila, Kristijan, Edi, Emran i Sunita ulaze u svijet beskućnika na ulici gdje pronalaze slobodu. Postaju članovi ulične džepne bande, s dva momka, Fatsom i Emanuel Balleom, koji se bore za vodstvo bande. Policija ih hapsi i stavlja u maloljetnički zatvor. Kristijan izbjegava uhićenje i započinje usamljenu avanturu u kojoj pokušava izaći iz svijeta kriminala u svijet slobode.

http://cinedays.mk/mk/banditi-vo-potraga-po-mama/

Pocket kino

20:00 Crago

Redatelj: Gilles Coulier | Eye on films program

U hladnim vodama Sjevernog mora, Leon Broucke pada s broda tokom ribolova ispred svog najstarijeg sina, Jeana. Starac ulazi u duboku komu, ostavljajući Jeana s velikim dugom i odgovornošću za obiteljski posao. Odsutnost njegova oca rezultira sukobom između njega i njegovo dvoje braće: Francis je rastrgan između svoje obitelji i odlazi sa svojim tajnim ljubavnikom; dok se William vraća kući kako bi pobjegao od zločina i pokajao se. Očajan da izgradi budućnost za svog osmogodišnjeg sina, Jean se okreće kriminalu.

http://cinedays.mk/mk/tovar-2/

22:00 Ne znam

Redatelj: Marina Gioti, Georges Salameh | Glazbeni dokumentarac

Maverick, podzemni američki / libanonski glazbenik i etnomuzikolog Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) lete u Kairo, ubrzo nakon pobune u 2011. i udružuju se s troje mladih egipatskih glazbenika da bi preveli njegove stare pjesme na arapski. Pod Bishopovim mentorstvom, ova nevjerojatna suradnja pretvara se u bend, The Invisible Hands.

http://cinedays.mk/mk/nevidlivite-race/

23:00 CINEMUSIC

Lydia Lunch's Big Sexy Noise

http://cinedays.mk/mk/lydia-lunchs-big-sexy-noise/

Datum objave
12
11
2018