LISTOPAD POČINJE S 12. DOKUart-om

12. DOKUart Međunarodni festival dokumentarnog filma u Bjelovaru se održava od 30. rujna do 6. listopada 2017.
Opširnije

U glavnom festivalskom programu u 7 dana bit će prikazano 7 domaćih i inozemnih filmova, po izboru selektorice Rade Šešić. Festival donosi 3 hrvatske premijere, a otvara ga jedna od njih, nizozemski film "Djeca gospođice Kiet", uglednog redateljskog para Petera Latastera i Petre Czisch Lataster, koji će biti i gosti festivala. Također, premijerno će biti prikazani i filmovi "Biti učitelj", mladog njemačkog redatelja Jakoba Schmidta i Korida Siniše Vidovića. Festival ima i bogat popratni program. Osim posebnih projekcija u malom, intimnom kinu DOKUbusu, kao i projekcija u alternativnim prostorima, uoči, za vrijeme i nakon festivala, DOKUart tradicionalno gostuje i na selu. Ovaj put u Općini Veliki Grđevac.

Također, dio programa, po završetku festivala prikazujemo i u HFS-ovu kinu Tuškanac u Zagrebu. Sastavni dio festivala je i Mali DOKUart, koji već 10. godinu nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca, DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima Damirom Čučićem i Borisom Poljakom, predavanja uglednih dokumentarista, projekcije za bjelovarske osnovce i srednjoškolce.  12.godinu ustrajnog rada na očuvanju publike DOKUart nastavlja u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru.

Sve informacije o festivalu možete pročitati na www.dokuart.hr, kao i na facebook stranici DOKUart Festival dokumentarnog filma.

Datum objave
25
09
2017