Rekordna gledanost Klasik TV-a u 2020.

Iako po mnogočemu izazovna, za Klasik TV 2020. ostat će upamćena kao godina velikih uspjeha. Proslavili smo 10 godina postojanja, prešli na emitiranje u formatu 16:9 i HD rezoluciji, osnažili naš tim za još tri nova člana, a sav uloženi trud itekako se isplatio. U 2020. Klasik TV zabilježio je najvišu gledanost od svog osnutka!
Opširnije

Najgledaniji filmski kanal

S 10. mjesta po gledanosti Klasik TV popeo se na visoko 3. mjesto u periodu od 20 do 21 sat u kategoriji IPTV kanala. Nadalje, u ovom je terminu Klasik TV bio najgledaniji filmski i serijski kanal u IPTV kategoriji.

I u ostalim terminima vidljiv je osjetan porast gledanosti, dok u prime timeu on iznosi više od 30 %. Uz to, Klasik TV se u 2020. učvrstio na 10. mjestu najgledanijih IPTV kanala, što predstavlja pomak za dva mjesta u odnosu na 2019. (Izvor: TV Beat HR) Najveća prosječna gledanost, otkad se prate podaci, zabilježena je u studenom 2020. (Share: 0.76 %, Izvor: AGB Nielsen HR).

Pored prelaska na emitiranje u formatu 16:9 i HD rezoluciji, u 2020. Klasik TV ušao je i na novo tržište. Nakon Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije i Makedonije od prošle smo godine dostupni i u Crnoj Gori. Uz Crnu Goru, ulaskom u grupaciju Telekoma Srbija u Srbiji i BiH učvrstili smo svoju poziciju. Sve nas je to u 2020. dovelo do novih milijun gledatelja koji u svojim paketima imaju Klasik TV.

Bogatstvo filmske baštine

Kapelski kresovi, Večernja škola, Velo misto, Ljubav, navika, panika i Inspektor Vinko samo su neke od serija u kojima smo uživali u 2020. Povodom 10. rođendana Klasik TV-a počastili smo se još dvjema – Boljim životom i Pozorištem u kući.

Kroz brojne filmske cikluse i maratone, a nažalost i specijale povodom smrti velikih redatelja i glumaca poput Gorana Paskaljevića i Mustafe Nadarevića, iznova smo otkrivali bogatstvo filmske baštine ovih prostora.

Svakoga smo mjeseca u program uvodili premijerne naslove, a posebno smo ponosni što se na Klasik TV-u mogu pronaći i novi filmovi iz zemalja bivše Jugoslavije, čime nastojimo podržati recentnu filmsku produkciju.

Novosti i u 2021.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što ste prepoznali Klasik TV kao mjesto na kojem možete pronaći najbolje domaće filmove i serije. Trud koji ulažemo u konstantno poboljšanje naše usluge, kao i modernizaciju kanala, neće stati. U 2021. spremamo osvježenje našeg grafičkog paketa, pa će Klasik TV uskoro osvanuti u novom ruhu.

No, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vas – naših gledatelja. Zato vam upućujemo jedno veliko i toplo HVALA!

Pratite i dalje Klasik TV, pišite nam svoje prijedloge i komentare, a svoju dnevnu dozu filma na društvenim mrežama pronađite na našem Facebooku i Instagramu.

U nove pobjede krećemo jači nego ikad prije i želimo svima (još) bolju 2021.!

Datum objave
15
01
2021