O kanalu

Klasik TV je jedinstven kabelski/IPTV kanal koji emitira igrane, duge, kratke, dokumentarne filmove i serije 24/7 - sve domaće - s ciljem promocije i popularizacije domaćeg, regionalnog filma.

Uz svu onu stariju produkciju na kojoj smo počeli, Klasik TV danas sadrži gotovo 40% novije produkcije i formata o kojima na početku nismo mogli ni sanjati. To dokazuje interes gledatelja za naš kanal što kroz reakcije na društvenim mrežama, što kroz egzaktne brojke o gledanosti, a to nam je sve potvrda da radimo dobru stvar.

Klasik TV smo pokrenuli vođeni prvenstveno idejom stvaranja „mjesta susreta regionalnog filma“ i omogućavanja mladim naraštajima uvid, a starijim prisjećanje na mnoga legendarna i antologijska filmska djela. Želja nam je bila ponuditi najbolje od filmske produkcije, a istovremeno omogućiti promociju domaćeg, regionalnog filma. Rezultati koje ostvarujemo, a iz godine u godinu su sve bolji, pokazuju da smo u tome i uspjeli.

Emitiranje je krenulo 27.10.2010. točno u podne, ne znajući što nas zapravo čeka. Danas je Klasik TV sinonim za domaće filmove i serije s ovih prostora te ima izuzetno vjernu publiku. Vjerujemo da toj vjernosti ide u prilog činjenica da ne prekidamo filmove reklamama, da emitiramo 12 igranih filmova dnevno, da imamo do 10 premijera mjesečno i da emitiramo naslove koji bude pozitivne emocije. 

Već nekoliko godina drži visoku poziciju po gledanosti i nalazi se među top 5 filmskih kanala u Hrvatskoj, s dosegom od preko 3.000.000 gledatelja u regiji i šire.

Kao ljubitelji domaćeg, regionalnog filma trudimo se educirati našu publiku i pružiti im mogućnost gledanja najkvalitetnijeg kulturno značajnog sadržaja - od kultnih filmova i serija iz prošlog stoljeća do najnovijih filmskih ostvarenja. Trenutna baza Klasik TV sadržaja broji preko 1.600 naslova iz svih zemalja regije: Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Crne gore i Makedonije.

Osim kroz emitiranje domaćeg, regionalnog sadržaja na našem kanalu, dodatno radimo na promociji domaće produkcije tako što podupiremo rad više od 20 filmskih festivala u cijeloj regiji.

Klasik TV ima ambiciju dalje se razvijati pa tako možete očekivati pregršt novog atraktivnog sadržaja i programskih noviteta. Budućnost našeg kanala će uvijek biti domaći, regionalni sadržaj uvijek djelomično baziran na tradiciji i filmskoj kulturi unazad 50 godina, ali okrenut budućnosti, modernoj produkciji i formatima koji se danas traže. 

IZJAVE OPERATERA

Klasik TV je postao veći od sebe samog. I na početku, kad je lansiran, Klasik je bio TV kanal koji je imao odličnu ponudu domaćeg i jugoslavenskog filma u prošlih sedamdesetak godina, no danas pruža užitke u još većem, ali i pomnom odabiru igranog, dokumentarnog, animiranog i serijskog TV programa s ovih područja – kako retrospektivnog tako i recentnog. Odličan odabir na odličnoj televiziji i samo neka se tako nastavi, jer gledanost od strane korisnika govori da je to pravi smjer.
Željko Šafranec, Ekspert za razvoj proizvoda, HP Produkcija

Snaga KlasikTV-a počiva na objedinjavanju nekoliko važnih nam stvari na jednom mjestu – sjećanje i oživljavanje kvalitetnih filmskih i TV ostvarenja iz naše regije, promociju domaće filmske produkcije, pruža nam zabavu, educira nas i okuplja cijelu obitelj u slobodnim trenucima. Sadržaj KlasikTV-a se po svom konceptu razlikuje od ostalih domaćih i inozemnih Pay-TV kanala te je od svojih začetaka stasao u nezaobilazan TV kanal u Iskon.TV i MAXtv ponudi. Klasik TV ima svoju vjernu publiku i pokriva široku bazu naših korisnika koji ga prate. Vrlo smo zadovoljni našom suradnjom s KlasikTV-om i njegovim kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu i osvježavanjem programske ponude.Želimo Klasik TV-u još mnogo uspješnih godina rada na našem tržištu i u inozemstvu.
Aleksandra Vranjican, Expert TV Content Management - HT, Head of Content - Iskon
Klasik TV

Šoštarićeva 10
10000 Zagreb, Hrvatska

Email

info@klasiktv.com

Urednik programa

Igor Tomljanović
igor@klasiktv.com

marketing

marketing@klasiktv.com